Madrid

Studierejse til Madrid

Spaniens hovedstad en en spændende destination til studierejsen

I Spaniens guldalder havde var Madrid Europas magtcentrum. I denne periode indhentede Spanien utrolige rigdomme fra deres kolonier i Amerika i form af ædelstene, guld og sølv, og i dag er sporene fra denne periode tydelige
Besøg fx. det overdådige kongeslot Palacio Real, der blev bestilt bygget af Kong Filip d. 5., efter at kongefamiliens oprindelige slot Alcazár brændte ned i 1734.
Paladset, der stod færdigt i 1755, er det største i Europa og er kendt for sin overdådige kunstneriske udsmykninger, fine materialer og dyrebare samlinger, der bl.a. består af malerkunst af Caravaggio, Velazques og Fransisco de Goya.

Slottet fungerede som bopæl for den royale familie frem til mellemkrigstiden, men er sidenhen blevet anvendt til politiske anliggender.

Slottet er både storslået at betragte ude fra og inde fra, og når det ikke bruges i statsøjemed, er det muligt at komme med ind i de royale gemakker.
Fagligt indhold og oplevelser på studieturen

Borgerkrig og fascisme i Madrid

Mange af de hårdeste kampe under Den Spanske Borgerkrig blev udkæmpet i Madrid. Byen rummer stadig mange levn fra både borgerkrigen og tiden som fascistiske regime. Det kan bl.a. ses i nogle af de romersk-inspirerede klassicistiske monumenter, som Fransisco Franco opførte i hans tid som diktator. Tag fx. en tur forbi Madrids triumfbue eller det enorme mausoleum Valle de Coídos, hvor General Franco ligger begravet, der i sin stil har samme heroiske og symbolske udtryk, som monumenterne nazisterne opførte under Nazi-regimet.

I Madrid kan I booke spændende guidede ture med fokus på borgerkrigen, der tager jer med til de mest betydningsfulde monumenter og steder, der har forbindelse til krigen og Franco’s Spanien.

Tapas og madmarkeder på studieturen

Hvis man er til spanske specialiteter og god vin, er Madrid stedet at få stillet sine smagsløs. På byens utallige tapasbarer serveres nogle af verdens bedste tapas, som nydes i stor stil af både de lokale og byens mange besøgende.
Tag evt på en guidet tapas-tur, hvor man bliver taget med på “tapas-hopping” rundt på nogle af de bedste tapasbarer i Madrid.

Madrid er også kendt for sine bugnende madmarkeder, og I vil opleve, at der er adskillige gode af slagsen.

I kvarteret Los Austrias, også kendt som det Hapsburgske Madrid, finder i det berømte marked Mercado San Miguel - et madmekka af spanske specialiteter, der består af alt fra lækre tapas, farvestrålende frugt og grønt, lokal vin, friskfanget fisk og saftige iberiske skinker. Den næsten 100 år gamle markedshal har fornyligt gennemgået en omfattende restauration, men har bibeholdt sin rustikke skønhed og charme fra begyndelsen af det 21. århundrede.

Der er massere af tapasbarer og boder, der sælger lækre retter to-go, som man kan nyde på den enorme naboplads Plaza Mayor, der har været et yndet samlingsted for madrianerne i mere end 600 år.

Kunst på studierejsen - Prado er i verdensklasse

Vil I se kunst i verdensklasse, er Madrid det rette sted at tage hen! Byen er et kunstnerisk skatkammer og rummer nogle af verdens bedste kunstmuséer. Stå ansigt til ansigt med Spaniens største malere på det prægtige Museo Del Prado, der er et af klodens bedste kunstmuséer, og som rummer den største og mest komplette samling af spansk malerkunst. Muséet har også en omfattende samling af kunst fra resten af Europas og rummer, blandt mange andre, værker af storkunstnere som Rubens, Botticelli, Carravagio, Rembrandt og Van der Weyde.

Centro de Arte de Reina Sophia rummer moderne kunst og har værker af bl.a. Joan Miró, Picasso og Salvador Dalí. Her kan I betragte Picasso’s skildring af Den Spanske Borgerkrig, der kom til udtryk i hans maleri “Guernica” som må siges at være et af de mest berømte malerier fra det 20. århundrede.

Grøn by

Madrid har ry for at være en grøn by fyldt med store pragtfulde parker, skønne græsområder langs Manzanares-floden og fine plateauer med udsigt over byen.

Byens grønne hjerte, parken Buen Retiro, får næsten en til at glemme, at man er i en pulserende hovedstad. Oprindeligt tilhørte parken den royale familie, og med sine smukke skulpturer, prægtige monumenter, lange grønne avenuer og fredelige blomsterkroge, må man sige, at den er en konge værdig. Heldigvis blev parken åbnet for offentligheden i 1800-tallet, og det har byen nydt lige siden. Her holder madrianerne piknic på græsset, fejrer fødselsdage eller slapper af i solen.

Der findes mange smukke åndehuller udover Buen Retiro - besøg fx. udkigsplateauet Terraza de las Vestillas, hvorfra man kan drikke en café con leche imens man nyder solnedgangen over Madrid.

Udflugter på studieturen

Madrid ligger omkranset af fantastiske historiske byer, der byder på alt fra romer-arkitektur til fascistiske monumenter. Besøg fx. Toledo - en af Spaniens ældste byer, der er et historisk og kunstnerisk skatkammer omringet af den oprindelige gotisk-maurisk bymur fra det 12. århundrede.

I byen ligger også den mægtige Middelalderborg Alcazar, der dog blev ødelagt under Den Spanske Borgerkrig, men nu er restaureret som nationalmonument.

Vi anbefaler

Der er mange muligheder for spændende besøg, der har med kunst at gøre. Her et par muligheder vi anbefaler:

  • Madrids gotiske domkirke rummmer kunst af stormalerne El Greco, Goya og Rubens - bestemt et besøg værd!
Priser på studieturen til Madrid
Priser: fra 2500 kr/elev for en studierejse med fly og overnatning. Prisen afhænger af størrelsen på klassen/klasserne og perioden hvor der rejses. Fagligt program: vi kan fungere som lærerens forlængede arm og være behjælpelige med planlægningen af et interessant fagligt program.

Få et tilbud


ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Gouda Rejseforsikring
Visa, Mastercard & Amex