Firenze

Studierejser til Firenze

Firenze er en perfekt by til en studierejse

Omringet af bølgende vinmarker og smukke olivenlunde i hjertet af Toscana ligger Firenze. Byen er et arkitektonisk skatkammer af kirker, monumenter og smukke pladser

Den norditalienske by har fostret nogle af verdens største kunstnere, som bl.a. multitalentet Leonardo Da Vinci og skulptøren Michelangelo, og er kendt over hele verden som renæssancens vugge.

At besøge Firenze på studeirejsen er som at bevæge sig rundt i et stort kulturelt frilandsmuseum, hvor man tilmed kan nyde solen og spise sig mæt i italienske specialiteter på et af de mange karakteristiske madmarkeder.
Fagligt indhold og oplevelser på studieturen

Historisk indhold på studieturen - ét stort museum

Firenzes historie strækker sig mere end 2000 år tilbage, og der er virkelig noget at komme efter, hvis man søger historisk indhold på studierejsen. Byen er mærket af mange forskellige perioder og stilarter. Den mest markante periode må dog være renæssancen, hvor Firenze oplevede en enorm opblomstring økonomisk og kulturmæssigt. Firenze er i sig selv ét stort museum fyldt med smukke parker, enorme kirker, pladser, monumenter og andre imponerende bygninger fra renæssancen, men der er bestemt også gode muligheder for at opleve arkitektur fra både romer-tiden, gotikken, middelalderen og fascismen.

Det er et must at besøge Firenzes gigantiske domkirke Santa Maria del Fiore, der arkitektonisk er et miks imellem klassisk gotisk stil og renæssance. Katedralen er fantastisk udsmykket med frescoer, malerier og statuer fra nogle af Italiens store kunstnere. Et andet must-see må være den gotiske kirke Santa Croce, der med sin hvide marmor-facade lyser kirkepladsen op. Her kan I besøge ingen ringere end storkunstneren Michelangelo og videnskabsmanden Gallilei, der begge er begravet i kirken.

Firenze er fyldt med betydningsfulde og interessante bygninger, og det er muligt at komme med på en spændende guidet gå-tur rundt i byen med fokus på fx. renæssancen eller Firenzes historie..

Kunst i Firenze: renaissancekunst i verdensklasse

Leonardo Da Vinci, Michelangelo og Donatello er blot få af de storkunstnere, som Firenze har opfostret. Mange af deres mesterværker kan beskues i et af Firenzes mange fantastiske kunstmuséer. Det mest kendte - og med god grund - må være det storslåede Uffizi galleri, der har en imponerende samling af diverse renæssance-kunstnere. Galleriet har til huse i et overdådigt palads, og her kan I beskue nogle af de mest anerkendte kunstværker fra bl.a. Botticelli, Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Carravaggio og Rafaello.

Firenze huser et hav af anbefalelsesværdige kunstmuséer og gallerier, og man kunne nemt sætte hele sin tur af til kunstkiggeri - vi anbefaler bl.a. Accademia Galleriet, hvor Michelangelo’s måske mest berømte værk - statuen David - står udstillet, eller Bargello-muséet, der har en fantastisk samling af især statuer og billedhugger-kunst fra de allerstørste renæssancekunstnere.

Gastronomi på jeres studierejse - markeder, vin og olivenolie

Firenze rummer flere fantastiske markeder - det mest imponerende, må være det smukke Central de Mercat, Europas største fødevarehal, der har fungeret som madmarked siden slutningen af 1800-tallet. Her kan man få alt, hvad et italiensk madhjerte begærer, som fx. sjældne oste, alt godt fra Middelhavet, lokale olier og traditionel pizza. Samtidig er bygningen i sig selv et flot arkitektonisk eksempel på en traditionel markedshal i monumental stil fra 1890’erne.

Norditalien - og især Toscana - har det perfekte klima for vin- og olivenolieproduktion. Her produceres noget af verdens mest populære vin og olier. I Toscana er der et hav af vin- og olivengårde, hvor det er muligt at komme med på tur i marken, opleve produktionen og smage på varerne. Det er tilmed muligt at besøge et af de kemiske laboratorier, hvor de våde varer analyseres.

Oplev Siena, Lucca & Det Skæve tårn i Pisa

Der er gode muligheder for udflugter nær Firenze. Besøg fx. den smukke by Siena, som har en interessant historie og arkitektur og hvis historiske centrum er på UNESCO’s verdensarvliste eller Toscanas mest velhavende by Lucca, der tidligere var en romer-koloni.

Det er muligt at booke kombinerede busture til de forskellige byer, hvor man også kommer forbi byen Pisa, der er verdensberømt for sit skæve tårn.


Vi anbefaler

Der er mange muligheder for spændende besøg, der har med kunst at gøre. Her et par muligheder vi anbefaler:

Priser på studieturen til Firenze
Priser: fra 2600 kr/elev for en studierejse med fly og overnatning. Prisen afhænger af størrelsen på klassen/klasserne og perioden hvor der rejses.

Fagligt program: vi kan fungere som lærerens forlængede arm og være behjælpelige med planlægningen af et interessant fagligt program.

Få et tilbud


ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Gouda Rejseforsikring
Visa, Mastercard & Amex