Athen

Studierejse til Athen

En studietur til Athen kan kombineres med udflugter til Pelopones

Athen er opkaldt efter gudinden Athene, ​​Zeus' datter. Mytologien fortæller at byens første konge var Kekrops, der herskede over i alt tolv byer. Med tiden udviklede Athen sig fra monarki til aristokrati og endeligt til demokrati.

Athen, Grækenlands hovedstad, er en perfekt destination for en klasse der ønsker at dykke ned i Grækenlands kultur, historie og kunst. ingen by i Europa byder på samme udvalg af historiske monumenter, kunstmuseer og templer fra den klassiske verden.

I Athen kan I dykke ned i selve kilderne til Den europæiske ​​kulturs oprindelse. Det var i Athen at filosoffer, digtere og videnskabsmænd som Platon, Arkimedes, Aristoteles, Herodot og Euripides lagde grundstenene til den moderne tids kultur, filosofi, politik, matematik og litteratur.

I Athen har klassen mulighed for at opleve den antikke græske kultur gennem berømte monumenter som Parthenon, Akropolis og Arkopolis-museet samt Athens Nationale Arkæologiske Museum.

Fagligt indhold og oplevelser på studieturen
Der er mange muligheder for at gøre en studietur til Athen fagligt interessant. Nedenfor giver vi nogle idéer til, hvordan studierejsen kan krydres med spændende input.

Athen er opkaldt efter gudinden Athene, ​​Zeus' datter. Mytologien fortæller videre at byens første konge var Kekrops, der herskede over i alt tolv byer. Med tiden udviklede Athen sig fra monarki til aristokrati og endeligt til demokrati.

Athen oplever sin storhedstid i det 5. årh. f. Kr. Under Perikle udvikler Akropolis sig til et storartet monumentalt værk med Nike-templet, Erechtheion og Parthenon opføres alle i denne periode . I det 4, årh. f. Kr. kommer krigene mod Sparta og perserne og Den Peloponnesiske Krig. Siden kommer den hellenistiske periode. I senmiddelalderen kommer den tyrkiske besættelse der varer til den moderne tidsalder. I 1981 blev Grækelnad medlem af EU og i 2001 kom Euroen.

Videnskab & matematik i Athen

Grækerne var de første til at give en rationel forklaring på universet gennem filosofiske og videnskabelige skrifter.

Thales betragtes som den europæiske histories første videnskabsmand. Pythagoras, den berømte matematiker, lagde grundlaget for geometri og aritmetik. Hippokrates, betragtes som den videnskabelige medicins fader og Arkimedes var fysikeren og matematikeren der opfandt tallet Pi.

Kunst

Athen er et paradis for kunstinteresserede og kunststuderende. Den græske kunst markerer på mange måde den erupæiske kunsts begyndelse. Det klassiske skønhedhedsbegreb stammer herfra. I Athen er der talrige interessante museer, hvor I kan opleve fantastiske malerier, skulpturer og keramik. På Det Nationale Arkæologiske Museum finder i en fantastisk samling af vaser, skåle, skulpturer.

Arkitektur

Athen er oplagt hvis I ønsker at studere den klassiske arkitektur med doriske, joniske og korintiske søjler, og de antikke templer og ruiner.

Vi anbefaler

Der er mange muligheder for spændende besøg, der har med kunst at gøre. Her et par muligheder vi anbefaler:

  • Besøg Benakimuseet - et fantastisk museum tæt på Syntagma-pladsen
  • Vi arrangerer besøg på kunstskoler
  • Besøg Akropolis med Parthenon og Erechteionm Zeus-templet syd for Akopolis
  • Se Universitet i Athen - det er opført af den danske arkitekt Christian Hansen under Kong Otto!
Priser på studieturen til Athen
Priser: fra 2500 kr/elev for en studierejse med fly og overnatning. Prisen afhænger af størrelsen på klassen/klasserne og perioden hvor der rejses.

Fagligt program: vi kan fungere som lærerens forlængede arm og være behjælpelige med planlægningen af et interessant fagligt program.

Få et tilbud


ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Gouda Rejseforsikring
Visa, Mastercard & Amex