Paris

Studierejser til Paris

Byernes by - den perfekte destination for studieturen

Paris er en ideel destination for en studierejse. Kombinationen af den korte rejsetid (flyrejsen til Paris kan gøres på 2 timer), billige prise og et enormt udvalg af muligheder for fagligt indhold er med til at gøre Paris til en yyderst velegnet by til en studietur.

Paris bliver hvert år besøgt af mere end 30 millioner udenlandske turister, og det er ikke mærkeligt, at byen er så populær. Den franske hovedstad er et overflødighedshorn af kunst og kultur, en gastronomisk højborg, og har tilmed en fascinerende historie med krige, konger og revolutioner, der strækker sig langt tilbage før vores tidsregning.

Efter et besøg i Paris, står det hurtigt klart for en, at det ikke er for ingenting, at byen har fået tilnavnet “Byernes By” - den har simpelthen alt!
Fagligt indhold og oplevelser på studieturen

Paris' historie på studierejsen: Imperialisme, revolution & krige

Paris har en fascinerende historie, og ønsker Europas ældste historier, der byder på både magtfulde konger, Europas første revolution, diktatur og blodige krige.

I Paris kan I komme med ind i Ludvig d. 14.’s - der også gik under navnet Solkongen - royale gemakker, stå på Bastille-pladsen, hvor revolutionen for alvor brød løs, besøge Napoleon Bonaparte’s gravsted eller se efterlevn fra 2. verdenskrig.

Vi anbefaler et besøg på Musée Carnavalet - Paris’ bymuseum - hvor I kan opleve en interessant gennemgang af Paris’ historie.
Det er også muligt at booke guidede gåture med forskellige temaer. Fx. 2. verdenskrig-tour eller revolutions-tour.

Verdenskendte monumenter

I Paris kan I besøge nogle af verdens mest famøse monumenter, som fx. det 324 meter høje Eiffeltårn og Triumfbuen, der knejser sig op for enden af den ikoniske boulevard Champs-Elysées. Andre nævneværdige momumenter er bl.a. det enorme kunstmuseum Louvre, der oprindeligt blev bygget som fæstningsborg, Notre Dame og Sacre Coeur-kirken og det tidligere kongeslot Palais Royal.

Filosofi og litteratur

Hvis man ser bort fra det gamle Grækenland, er Paris nok det sted i verden, der har fostret flest store filosoffer. Mange filosofiske retninger som fx. oplysningsfilosofien og eksistentialismen har dybe rødder i Paris, hvor store tænkere som Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Montesquie og senere Jean Paul Sartre og Gabriel Marcel skrev deres filosofiske værker.

Filosofi og litteratur går oftest hånd i hånd, og flere litterære retninger, såsom romantikken og realismen, har arnested i byen.

I 1920’erne tiltrak Paris’ kunstneriske miljø også mange udenlandske skribenter, der i perioder levede og arbejde i byen. Her kan bl.a. nævnes de prisvindende amerikanske forfattere Ernest Hemingway og F. Scott Fitzgerald.

Det er muligt at booke en guidet “litteratur-tour” rundt i byen, hvor man går i fodsporene på de litterære legender.

Kunst og mode som fagligt indhold på jeres studietur

Mona Lisa og Venus de Milo er blot nogle af de mange mesterværker I kan opleve i Paris. Stå ansigt til ansigt med nogle af verdenshistoriens største kunstværker på verdens mest famøse kunstmuseum Louvre eller besøg Musée d’Orsay, der er kendt for sin imponerende samling af impressionistisk kunst, der bl.a. indeholder værker af Claude Monet, Edouard Manet og Pierre-August Renoir.

Vi anbefaler også et besøg på The National Museum of Modern Art, der har en af verdens bedste kunstsamlinger fra det 20. århundrede, der består af alt fra kubistiske værker til pop-art.

Og lige så rig byen er på kunst - lige så rig er den på mode. Op igennem det 17. århundrede etablerede Paris sig som verdens modehovedstad og det var bl.a. her hvor den verdenskendte modedesigner Coco Chanel kreerede ‘den lille sorte’, haute couture så dagens lys og Christian Dior skabte New Look.

Paris er stadig hovedsæde for mange af verdens førende designere, og er især kendt for sin spektakulære modeuge, hvor franske haute couture-huse som Luis Vuitton, Jean Paul Gaultier og Saint Laurent viser de nyeste tendenser frem.

I Paris er det muligt at shoppe alt fra spændende vintagetøj til unikke kollektioner fra upcoming designere, og hvis man har hang til mere luksuriøse varer kan en tur ned af Champs Elysée mætte selv den vildeste shopaholic.

Hvis I ønsker at blive klogere på Paris som modeby, anbefaler vi et besøg på modemuseet Pallais Galliera, der har både faste og midlertidige udstillinger, og bl.a. tager en med på en tidsrejse igennem modens historie.

Vi anbefaler

Der er mange muligheder for spændende besøg i Paris. Vi kan bl.a. anbefale følgende:

Priser på studieturen til Paris
Priser: fra 2000 kr/elev for en studierejse med fly og overnatning. Prisen afhænger af størrelsen på klassen/klasserne og perioden hvor der rejses.

Fagligt program: vi kan fungere som lærerens forlængede arm og være behjælpelige med planlægningen af et interessant fagligt program.

Få et tilbud


ASTA
Enoturisme Penedes
Catalunya Gastronomía
Gouda Rejseforsikring
Visa, Mastercard & Amex